Dejan 10 noći na moru platio 385 evra: Otišao na nekada omiljeno letovalište Srba - "jeftinije nego u Grčkoj"
Bugarska/Ilustracija, Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

jeftinije od grčke

Dejan 10 noći na moru platio 385 evra: Otišao na nekada omiljeno letovalište Srba - "jeftinije nego u Grčkoj"

Dejan iz Srbije koji je ovo mesto zajedno sa porodicom posetio nakon 9 godina pauze

Objavljeno: 20:08h

U moru dobrih ali i loših objava o letovanju u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori... malo se priča o ne tako retkim posetama Bugarskoj i omiljenim srpskim destinacijama na Crnom moru.

Jedna od najomiljenijih, čuveni Nesebar decenijama unazad privlači pažnju srpskih turista, a kako izgleda ovogodišnje letovanje u njemu otkrio je unutar Fejsbuk grupe "Bugarska letovanje" Dejan iz Srbije koji je ovo mesto zajedno sa porodicom posetio nakon 9 godina pauze.

"Evo već pet dana smo na letovanju u Nesebaru i koristim priliku da kažem par reči... Nama je ovo drugo letovanje ovde, ali uz pauzu od nekih devet godina i za to vreme gotovo se ništa nije promenilo, što nama ponajviše odgovara.

Bugarska/Ilustracija
Bugarska/Ilustracijafoto: Profimedia

Mi smo našli smeštaj u novom delu Nesebara kod jedne vrlo fine gazdarice, smeštaj je čist i uredan a do južne plaže na kojoj se mi kupamo se ide nekih desetak minuta kroz glavnu ulicu i što je najvažnije po hladovini", kaže Dejan pa dodaje da se na plaži, tek sada, početkom juna oseća da je sezona počela.

"Cene iste kao i u Srbiji ali i jeftinije"

Kako je dalje objasnio iako je sezona u jeku mesta za suncobrane uvek ima a cene su gotovo iste kao i kod nas - a ima i nečega što je i jeftinije.

"Što se mora tiče ono je nama prelepo, voda je čista i bistra i vrlo je toplo, tako da o tome ne brinete ako su mala deca u pitanju. Da je vetrovito, jeste, ali taj vetar uopšte ne smeta i nije jak, već je i dosta prijatan na ovako visokoj temperaturi...Jednom rečju Nesebar je zaista prelepo letovalište i nećete pogrešiti ako dođete", napisao je Dejan.

10 noći u centru Nesebara - 385 evra

Njegova objava navela je ljubitelje Bugarske da ga pitaju i za cene smeštaja, gde je on odmah odgovorio:

"Cena smeštaja je različita u ovom periodu kraj juna početak jula se kretala od 40 evra pa i do 70 evra u zavisnosti od blizine plaze i broja osoba. Mi smo platili 90 leva, a to je negde oko 45 evra, za nas petoro".

Za njim se javio još jedan ljubitelj Nesebara te otkrio koliko je platio apartman za 10 dana u centru ovog letovališta.

Bugarska/Ilustracija
Bugarska/Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/FromAbove

"Mi idemo 25 jula sad, 385 evra trokrevetni apartman 10 noći, u centru Nesebara. Odatle su sve plaže blizu, mislim da smo odlično prošli", napisao je još jedan Srbin.

"Jeftinije nego u Grčkoj"

Bilo je i onih koji su u komentarima ipak "navijali" za Grčku, ali se tada javila jedna gospođa pa uporedila Bugarsku i Grčku.

"Prošle godine bili smo prvo u Nea Peramosu (Kavala), nakon toga produžili u Bugarsku Sunčev breg. Večernje šetnje do Nesebra a i po samom Sunčevom bregu neuporedive sa Grčkom. Da ne pominjem klimu koja je duplo prijatnija u Nesebru nego npr. u Nea Peramosu. Takođe smeštaj u Bugarskoj 30-ak posto jeftiniji nego u Grčkoj", napisala je ona pa okupila brojne istomišljenike.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.